Det traditionsenliga firandet av vårt skyddshelgon Santa Barbara gick av stapeln den 4 december på restaurang Björkudden, A6. Vi var 34 medlemmar med anhöriga som träffades för att under gemytliga former fira Santa Barbara och med detta sätta punkt för kamratföreningens verksamhet 2013.

Vår ordförande Leif Oscarsson hälsade alla välkomna. Leif berättade därefter den förskräckliga historien om Barbara och vad hon fick genomlida. Vidare om hur hon så småningom blev helgonförklarad och skyddshelgon åt artilleristerna och andra yrkesgrupper som håller på med blixt och dunder.

Två bilder av Ulf Bottne, som Jan Fredholm skänkt till föreningen, förevisades. Bilderna kommer, om det är möjligt, att hängas i Pro Olympias sammanträdesrum där kamratföreningen har sina styrelsemöten. I annat fall lämnas de i Miliseums vård.

Efter detta, vid en liten ceremoni, överlämnade ordförande Leif Oscarsson kamratföreningens förtjänstmedalj till Bengt Nordenberg för mångåriga insatser för föreningens bästa.

Sedan var det dags för den traditionsenlig måltiden, som vi började med en silltallrik följt av en mycket god ärtsoppa med tillhörande pannkaka, vi avrundade sedan med kaffe och kaka. Till detta serverades passande drycker.
Göran Fransson var primus motor för våra samfällda musikaliska övningar under kvällen och han svarade även för tut i luren när uppmärksamhet skulle påkallas.

Börje Ottosson gav oss lite att funder över då han höll en miniföreläsning för oss, där frågeställningen var hur Sverige som ett icke katolskt land kan ha skyddshelgon som ju är en katolsk företeelse.

Efter maten stundade underhållning med Per Carlgren från Huskvarna teater. Per underhöll oss med sång och musik samt en och annan nästan ekivok historia.

Christoffer Lilliecrutz framförde medlemmarnas tack för arrangemanget.